Hunting Tianna´s Blæs Becca

Hunting Tianna´s Blæs Becca
Stueopdræt efter Hunting Tiannas Blæs Becca og hendes afkom. Vi vægter Gordon Setterens naturlige jagtinstinkter og hvalpenes prægning højt. Hvalpe sælges primært som markprøve- og jagthunde, men deres evne som familiehunde vægtes også højt

Sider

onsdag den 5. april 2017

Hvalpefødsel d. 3. april blev til en sammenbragt familie

Da vi til scanningerne for nogle uger siden blev klar over, at Solveig kun bar en enkelt hvalp, begyndte vi også at lære noget om, at det kan betyde en mere kompliceret fødsel. Da der ikke er så meget tryk for at komme ud, bliver veerne nogen gange ikke så stærke, og chancen for at hvalpen er meget stor gør det ikke lettere. Vi skulle derfor være ekstra opmærksomme når fødslen gik i gang.

I løbet af søndagen stod det klart, at nu skulle Solveig snart føde, og om mandagen var temperaturfaldet tydeligt (så skal fødslen være i gang inden for 12-24 timer). 

Ved et tilfælde smuttede Solveig ind i soveværelset og op i sengen, og så var det selvfølgelig tid til at vandet gik mandag kl. 16.30 - nu var fødslen for alvor i gang et sted det ikke skulle være!

Solveig slikker sig, og når hun retter sig ud forstærkes veernes styrke

Mellem nogle veer og noget graven i en gulvmåtte fik vi Solveig ind i stuen til et mere passende sted, og kl. 17.40 sås fosterhinden som en blære der gled ud og ind i fødegangen mellem veerne.

Fosterhindens blære

Lidt senere sprang blæren, og i stedet for hovedet kom en enkelt lille pote til syne! Så var det tid til at tage handsker og creme på, og forsigtigt mærke efter med en finger. Jeg kunne mærke en pote mere, men den ville ikke med ud (det viste sig at være bagbenene)!

Dyrlægevagten blev kontaktet telefonisk, og beskeden var klar: mærk efter med et par fingre og hjælp hvalpen ud, eller skynd jer at komme (det ville tage 45 min.).

Endnu et par forsøg uden held og overvejelser om at skulle ud at køre bil i 45 min. med en forpint hund og måske komme for sent alligevel. 
I stedet blev det til, at vi ringene til en dyrlæge der stod først til en tævehvalp. Her var der meget klare udmeldinger og god guidning om hvad jeg konkret skulle gøre, og med telefonen på højtaler fik vi i løbet af et par veer lirket hvalpen ud kl. 18. 07.  

Nyfødt tævehvalp

Hvalpen havde det fint, og Solveig begyndte straks at slikke hende.  Glæden og lettelsen var stor hos os, og al den smerte Solveig netop havde oplevet, da jeg sad med fingrene inde i hende og hjalp med at lirke hvalpen ud, var glemt med det samme. 

Kort efter lagde vi et opslag på Facebook om, at Solveig og Waynes hvalp var født, og at vi nu for alvor søgte nogle jævnaldrende hvalpe, da det er det bedste for både mor og hvalpe at der er flere i hvalpekassen. Inden for et døgn blev opslaget delt over 100 gange - tak til alle jer der delte det.

Næste dag blev vi kontaktet af Jane Mortensen der har Kennel Melsgård, at hun havde to Engelsk Setter hvalpe, som vi nu har fået i pleje.  Se Kennel Melsgaard hjemmeside her. 

Her er hvalpene lige lagt ned til hinanden - Solveig er sendt i haven at lufte og spise lidt

Efter meget kort forundring over at der nu var tre hvalpe, lagde Solveig sig og slikkede dem og gav dem mad

Hygge i hvalpekassen

Vi er utrolig glade for den store gestus fra Janes side, at hun betror os at lade Solveig opfostre to af hendes hvalpe, det er faktisk meget svært at beskrive med ord, hvor meget det betyder for os. 

Konkret betyder det, at vi selvfølgelig åbner dørene for hvalpenes evt. nye ejere lige som vi plejer at gøre, men aftaler om køb af hvalpene skal naturligvis laves med Jane fra Kennel Melsgaard
Begge Engelsk Setter hvalpene er til salg, Gordon setteren er solgt.

På vores Facebook side kan man fra d. 3. april 2017 se en lille video hvor hvalpen netop er født.